Είναι το blackjack παιχνίδι για αρχάριους;

Είναι το blackjack παιχνίδι για αρχάριους;

Blackjack1.jpg

Το δημοφιλέστερο παιχνίδι με τράπουλα στα καζίνο όλου του κόσμου είναι αδιαμφισβήτητα το blackjack. Ένα παιχνίδι με εκατομμύρια φίλους το οποίο έχει καταφέρει να “κλέψει τις  καρδιές” των παικτών λόγω της απλής του μορφής αλλά και των πολλών επιλογών που προσφέρει.

Είναι άραγε χρονοβόρα διαδικασία για έναν καινούριο παίκτη να εξοικειωθεί με τους κανόνες και τον τρόπο που παίζεται το blackjack;

Οι περισσότεροι θα απαντήσουν πως όχι. Το παιχνίδι είναι αρκετά απλό τόσο στους κανόνες που το απαρτίζουν όσο και στη διαδικασία βάσει της οποίας εξελίσσεται κάθε παρτίδα.

Σε γενικές γραμμές τα παραπάνω ισχύουν, όμως αυτό δε σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν κρύβει συγκεκριμένες “παγίδες”. Το blackjack είναι αρκετά εύκολο στην κατανόηση και την εκτέλεση, αρκεί οι αρχάριοι παίκτες να προσέξουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι τους.

Οι κανόνες του blackjack είναι αρκετά απλοί – ο παίκτης προσπαθεί να έχει καλύτερο άθροισμα στα φύλλα του σε σχέση με τον dealer, με την προϋπόθεση ότι το άθροισμα αυτό δεν υπερβαίνει το 21.

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, είτε ο παίκτης είτε ο dealer λέμε ότι έχει “καεί”. Κάθε γύρος ξεκινά με τον dealer να έχει μπροστά του δύο φύλλα εκ των οποίων το ένα είναι κλειστό. Ο κάθε παίκτης, τότε, ανάλογα με τα φύλλα του και το ανοικτό φύλλο του dealer αποφασίζει αν θέλει να συνεχίσει ώστε να σχηματίσει μεγαλύτερο άθροισμα ή αν θα σταματήσει προσπαθώντας να νικήσει τα φύλλα του dealer.

Ένα άλλο κομμάτι στο οποίο χρειάζεται να δώσει προσοχή ένας παίκτης είναι η ιδιαιτερότητα του Άσσου που μπορεί να αξίζει τόσο 1 όσο και 11 σε ένα συνδυασμό. Αρκετοί αρχάριοι παίκτες έχουν την τάση να μπερδεύονται πολλές φορές με την παρουσία του Άσσου ή ακόμα και να νομίζουν ότι δύο Άσσοι σχηματίζουν blackjack (κάτι που δεν ισχύει). Μια μικρή εξάσκηση και αρκετή συγκέντρωση στο παιχνίδι είναι εύκολο να αποτρέψουν τον παίκτη από το να πέσει σε τέτοιου είδους παγίδες.

Σημαντικό επίσης είναι να καταλάβει ο παίκτης πλήρως την αξία κάθε μάρκας που τοποθετεί. Αυτό μπορεί να τον αποτρέψει από το να βάλει πονταρίσματα μεγαλύτερα ή μικρότερα από εκείνα που ήθελε. Και πάλι, όμως, αυτή η διαδικασία είναι εύκολη καθώς σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων πάνω σε όλες τις μάρκες αναγράφεται ξεκάθαρα η αξία τους ενώ ταυτόχρονα όλες έχουν διαφορετικά χρώματα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία ίσως υπάρχει στο κομμάτι του διπλασιασμού και του split – κινήσεις που είναι διαθέσιμες στους παίκτες κάτω από συγκεκριμένες, μόνο, περιπτώσεις. Οι αρχάριοι παίκτες θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να κατανοήσουν απόλυτα πότε μπορούν να πραγματοποιήσουν τις κινήσεις αυτές και αρκετό ακόμα για να εξετάσουν πότε πραγματικά τους συμφέρει η ενεργοποίησή τους.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι αρχάριοι παίκτες μπορούν να εξοικειωθούν πολύ γρήγορα με τα βασικά του blackjack και μετά από μερικές ώρες στα τραπέζια θα έχουν αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία ώστε να μην κινδυνεύσουν ποτέ να κάνουν κάποιο λάθος.

Οσοι τους ενώνουν, Μέρος 1ο

Οσοι τους ενώνουν, Μέρος 1ο

Πόσο καλά ξέρεις το Γιουβέντους - Ρεάλ;

Πόσο καλά ξέρεις το Γιουβέντους - Ρεάλ;