Το βιβλίο των νεκρών

Το βιβλίο των νεκρών

20_04_2017_SB-Book-of-Dead-Review.jpg

Θα αποκαλύψει το βιβλίο των νεκρών που βρίσκεται ο χαμένος θησαυρός;

Στην αρχαία Αίγυπτο κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος έφευγε από την ζωή, όσοι τον αποχαιρετούσαν τον «προετοίμαζαν» για όσα θα συναντούσε και θα έπρεπε να αντιμετωπίσει στον άλλον κόσμο.

Τα ταξίδια έκρυβαν μεγάλες περιπέτειες και οι «ταξιδιώτες» έπρεπε να έχουν… οδηγούς.

Αρχικά, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έγραφαν πάνω στις σαρκοφάγους των νεκρών όσα ήθελαν να του πουν αλλά στην συνέχεια τα έγραφαν σε πάπυρους οι οποίες θάβονταν μαζί με τον νεκρό. Το λεκτικό περιεχόμενο των παπύρων περιείχε τραγούδια, σχέδια και μαγικά ξόρκια τα οποία θα βοηθούσαν τον νεκρό στο ταξίδι του στον άλλον κόσμο.

Αυτά τα κείμενα έγιναν γνωστά ως βιβλία των νεκρών.  Στο slot παιχνίδι της Play’n Go “Book of Dead” ο πρωταγωνιστής κύριος Riche Wilde ταξιδεύει στην Αίγυπτο όπου θα βιώσει μία μοναδική περιπέτεια. Ο μεγάλος ερευνητής, Wilde, ενημερώθηκε πως στις κατακόμβες της Αιγύπτου βρίσκεται ένα βιβλίο των νεκρών το οποίο περιέχει οδηγίες για το που βρίσκεται ένας κρυμμένος θησαυρός ανεκτίμητης αξίας.

Ο Wilde δέχεται αυτή την πρόκληση και αναζητά το βιβλίο των νεκρών. Ο παίκτης είναι αυτός που αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο του Wilde και αναζητά τον θησαυρό. Ψάχνοντας μέσα στις κατακόμβες θα συναντήσει πολλά σύμβολα της αρχαίας Αιγύπτου αλλά και σύμβολα από τραπουλόχαρτα της σημερινής περιόδου. Κάθε φορά που θα συναντά βιβλία των νεκρών θα ανταμείβεται, ενώ αν καταφέρει να συναντήσει και τα πέντε θα απολαύσει μεγάλα πλεονεκτήματα.

Το παιχνίδι παίζεται τόσο από σταθερό υπολογιστή και λάπτοπ όσο και από smartphones/tablets. Πρόκειται για παιχνίδι πέντε τροχών και είναι υψηλής διακύμανσης.  Υπάρχουν έντεκα διαφορετικά σύμβολα και ο σκοπός του παίκτη είναι είτε να πετύχει πέντε φορές το βιβλίο των νεκρών, είτε πέντε φορές τον Riche Wilde.  Το φόντο του παιχνιδιού είναι κλασικό αρχαίο αιγυπτιακό και θα λέγαμε πως είναι ένα άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι με θέμα την αναζήτηση θησαυρού.

Η παράδοση του Ζοτς

Η παράδοση του Ζοτς

Κερδίστε ένα διπλό εισιτήριο για το Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε!

Κερδίστε ένα διπλό εισιτήριο για το Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε!