Πως παίζεται το πόκερ

Πως παίζεται το πόκερ

23_10_2017_SB-Poker-Rules.jpg

Το πόκερ είναι ένα πολύ εύκολο στην εκμάθησή του παιχνίδι, πολύ διασκεδαστικό και πρόσφατα καθιερώθηκε ως παιχνίδι μυαλού. Μάθε πως παίζεται.

Πολλοί λένε πως είναι πολύ εύκολο να μάθεις του κανόνες του πόκερ αλλά πάρα πολύ δύσκολο να το κατακτήσεις.  Με λίγα λόγια είναι ένα πολύ εύκολο στην εκμάθησή του αλλά πολύ δύσκολο για κάποιον να μάθει την στρατηγική του και να είναι κερδισμένος σε βάθος χρόνου. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την εκμάθηση του παιχνιδιού.

Οι κανόνες του είναι πάρα πολύ απλοί. Παίζεται με έως δέκα παίκτες σε κάθε τραπέζι και στην παραλλαγή Texas Hold’Em όλοι λαμβάνουν από δύο κρυφά φύλλα. Ο παίκτης που έχει μπροστά του το κουμπί (button), που προκύπτει μετά από κλήρωση, αναλαμβάνει και τον ρόλο του dealer (αν δεν υπάρχει κάποιος) και οι αμέσως δύο επόμενοι παίκτες τοποθετούν κατά σειρά το μικρό και το μεγάλο τυφλό ποντάρισμα (blinds).

Σε κάθε νέα παρτίδα το button μετακινείται στον αμέσως επόμενο παίκτη. Στον πρώτο γύρο πονταρισμάτων, ο πρώτος παίκτης που μιλάει είναι ο αμέσως επόμενος του παίκτη με το μεγάλο τυφλό ποντάρισμα. Ο παίκτης μπορεί να κάνει πάσο, να «δει» το ποσό του μεγάλου τυφλού πονταρίσματος ή να το αυξήσει. Ο επόμενος παίκτης δρα αναλόγως αλλά αν υπάρχει αύξηση, θα πρέπει να αποφασίσει για το αυξημένο ποντάρισμα και όχι για το μεγάλο τυφλό ποντάρισμα.

Όταν «μιλήσουν» όλοι οι παίκτες, στην μέση του τραπέζιου ανοίγουν τρία κοινά φύλλα για όλους και ξεκινά ο δεύτερος γύρος πονταρισμάτων. Από αυτό τον γύρο και μέχρι το τέλος της παρτίδας, ο πρώτος παίκτης που μιλάει είναι ο αμέσως επόμενος του button αφού πλέον δεν υπάρχουν υποχρεωτικά τυφλά πονταρίσματα. Από την στιγμή που πλέον δεν υπάρχει ποντάρισμα, εκτός από το πάσο και το ποντάρισμα, ο παίκτης μπορεί να κάνει και ντούκου (check) και χωρίς να ποντάρει να έρθει η σειρά του επόμενου παίκτη να μιλήσει. Μόλις μιλήσουν όλοι οι παίκτες, ανοίγει ακόμη ένα κοινό φύλλο, το turn.

Ακολουθεί ένας ίδιος γύρος πονταρισμάτων με τον προηγούμενο και ανοίγει το τελευταίο κοινό φύλλο, το river. Όταν ολοκληρωθεί και ο τελευταίος γύρος πονταρισμάτων, ο παίκτης με τον καλύτερο συνδυασμό κερδίζει την παρτίδα.

Οι συνδυασμοί του πόκερ από τον πιο αδύναμο στον δυνατότερο είναι οι εξής:

Μεγάλο φύλλο: Το μεγαλύτερο φύλλο αναλόγως με τον αριθμό της τράπουλας. Ο άσσος είναι πάντα το μεγαλύτερο. Ένα ζεύγος: Ένα ίδιο ζευγάρι. Π.χ. δύο ντάμες. Δύο ζεύγη: Δύο ζευγάρια. Π.χ δύο ντάμες και δύο εφτάρια Τρία όμοια: Τρία όμοια φύλλα. Π.χ. τρεις ρηγάδες Κέντα: Πέντε συνεχόμενα φύλλα. Π.χ. 7-8-9-10-J-Q Χρώμα: Πέντε φύλλα του ίδιου χρώματος (καρό, μπαστούνια, κούπες, σπαθιά) Καρέ: Τέσσερα ίδια φύλλα. Π.χ. τέσσερα δεκάρια. Φλος: Κέντα με ίδια χρώμα. Π.χ. 3-4-5-6-7 όλα σπαθιά Φλος Ρουαγιάλ: Η μεγαλύτερη κέντα με το ίδιο χρώμα. Π.χ. 10-J-Q-K-A όλα κούπες

Στο Texas Hold’Em παίζουν όλα τα φύλλα και ο παίκτης πρέπει να κάνει τον καλύτερο συνδυασμό πέντε φύλλων, χρησιμοποιώντας τα εφτά φύλλα που βλέπει. Τα δύο δικά του και τα πέντε κοινά του board. Αν σε κάποια φάση του παιχνιδιού, ποντάρει ένας παίκτης και όλοι υπόλοιποι πάνε πάσο, τότε κερδίζει ο παίκτης που έκανε το ποντάρισμα.

Ενα... μυθικό love story

Ενα... μυθικό love story

Πόσο καλά ξέρεις το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ;

Πόσο καλά ξέρεις το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ;