Αποτελεσματικό παιχνίδι από το small blind

Αποτελεσματικό παιχνίδι από το small blind

27_01_2017_Poker.jpg

Πως πρέπει να παίζετε από το small blind για να εκτοξεύσετε τα αποτελέσματά σας στο πόκερ

Μία θέση από την οποία οι περισσότεροι παίκτες στο πόκερ δυσκολεύονται να παίξουν με αποτελεσματικό τρόπο είναι το small blind. Πρόκειται για την πρώτη θέση υποχρεωτικού πονταρίσματος στο τραπέζι όπου ο παίκτης τοποθετεί το μισό του big blind πριν καν ξεκινήσει η παρτίδα.

Η θέση του small blind έχει πολύ σημαντικά μειονεκτήματα και σε γενικές γραμμές αν παίζατε κάθε παρτίδα από αυτή τη θέση θα είχατε μεγάλες δυσκολίες να εμφανίσετε κέρδος σε βάθος χρόνου. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι όταν συμμετέχετε σε ένα ποτ από το small blind, καλείστε να ενεργήσετε πρώτος σε κάθε street για το υπόλοιπο της παρτίδας.

Το να μπορείτε να πάρετε την απόφασή σας αφού έχετε πρώτα δει τι έχουν κάνει οι αντίπαλοί σας είναι ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα που μπορείτε να έχετε στο παιχνίδι του πόκερ – ένα πλεονέκτημα που χάνετε εντελώς αν παίζετε από το small blind.

Το γεγονός ότι έχετε ήδη επενδύσει κάποια χρήματα πριν από το φλοπ, μπορεί να σας δώσει το κίνητρο να θέλετε να συμμετέχετε με ένα μεγάλο εύρος συνδυασμών καθώς και τα pot odds που σας προσφέρονται θα είναι καλύτερα.

Δυστυχώς, το γεγονός αυτό δεν είναι αρκετό για να αντισταθμίσει το μειονέκτημα της θέσης σας και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί με τους συνδυασμούς που επιλέγετε να παίξετε από το small blind.

Ειδικότερα αν ένας αντίπαλος έχει κάνει raise και είστε στο small blind, θα πρέπει να σκεφτείτε ότι αν κάνετε call η δράση δεν έχει κλείσει και ο παίκτης που βρίσκεται στο big blind μπορεί επιπλέον να κάνει call ή raise, μετατρέποντας την κατάσταση σε ακόμα πιο δύσκολη για εσάς.

Συνήθως αν αποφασίσετε να μπείτε σε μία παρτίδα από το small blind και ενώ έχει προηγηθεί κάποιο raise, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι re-raise – ειδικά αν ο αντίπαλος που άνοιξε τη δράση υποπτεύεστε ότι μπορεί να προσπαθεί να “κλέψει” τα blinds με ένα μέτριο συνδυασμό. Η κίνηση αυτή σας δίνει επιπλέον την πρωτοβουλία στην παρτίδα η οποία, αρκετά συχνά, θα είναι αρκετή για να κερδίσετε το ποτ.

Γενικός κανόνας σίγουρα δεν υπάρχει, όμως, ως επί το πλείστον, θα πρέπει να είστε αρκετά συντηρητικοί όταν βρίσκεστε στο small blind και να γνωρίζετε όσο καλύτερα γίνεται τον τρόπο παιχνιδιού των αντίπαλών σας πριν πάρετε την απόφασή σας.

H παράδοση του Βενγκέρ και η Γιουνάιτεντ του… 1983!

H παράδοση του Βενγκέρ και η Γιουνάιτεντ του… 1983!

Χωρίς διπλό από το 1999!

Χωρίς διπλό από το 1999!