«Άσσοι; Όχι ευχαριστώ. Πάσο»

«Άσσοι; Όχι ευχαριστώ. Πάσο»

SB-Poker-Fishman-aces-fold.jpg

Θα πετούσατε ποτέ τον καλύτερο αρχικό συνδυασμό στο Texas Hold’Em, τους άσσους, pre-flop; Δείτε ποιος το έκανε και γιατί. Με βάση τις πιθανότητες, οι δύο άσοι είναι ένα από τα «δυνατότερα» φύλλα, ειδικά βρίσκονται στο χέρι του παίκτη. Οι άσσοι πριν το flop ενάντια σε ένα άλλο ζευγάρι έχουν μεγάλο προβάδισμα της τάξεως του 80%. Ωστόσο, υπάρχει και ένα 20% όπου δεν θα κερδίσουν και έχουμε ακούσει πάρα πολλές ιστορίες για το πως έχουν «σπάσει» οι άσσοι και πως παίκτες χάνουν συνεχώς με αυτό το φύλλο.

Παρόλα αυτά, θα πετούσατε ποτέ τους άσσους πριν το flop; Πριν μερικά χρόνια στο τηλεοπτικό poker show, Big Game, ο ερασιτέχνης παίκτης πόκερ David Fishman το έκανε.Το cοncept εκείνου του show ήθελε έναν ερασιτέχνη παίκτη πόκερ να αντιμετωπίζει ορισμένους από τους καλύτερους επαγγελματίες του κόσμου σε παιχνίδι μετρητών. Toν ερασιτέχνη χρηματοδοτούσε η παραγωγή και αν πετύχαινε κάποιο κέρδος τότε θα μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα.

Ο Fishman είχε φτάσει σε σημείο να αυξήσει κατά 70% το stack του ώσπου σε μια παρτίδα με αντιπάλους τους Phil Laak και Jason Mercier έπιασε άσσους. Στην παρτίδα είχε προηγηθεί αύξηση του Phil Laak με εξάρια και call του Jason Mercier με τεσσάρια. Ο Fishman άνοιξε τα φύλλα του και αντίκρισε δύο άσσους. Σε εκείνο το σημείο, οι άσσοι του είχαν προβάδισμα περίπου 66% ενάντια σε δύο ζευγάρια, όμως, ο Fishman δεν ήξερε τι φύλλα κρατούσαν οι αντίπαλοί του.

Μετά από λίγη σκέψη και ένα χαμόγελο, ο ερασιτέχνης παίκτης πόκερ πήγε πάσο. Το χαμόγελό του έκανε το τραπέζι να καταλάβει πως ο Fishman πήγε πάσο ένα πολύ καλό φύλλο. Η κίνησή του τον δικαίωσε, καθώς στο flop άνοιξαν δύο εξάρια δίνοντας καρέ στον Laak, με τον Fishman να γλιτώνει μάρκες.

Οι νέες αφίξεις της εβδομάδας στα παιχνίδια και η έκπληξη της ημέρας* στο ζωντανό καζίνο!

Γιατί όμως πέταξε τους άσσους;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Fishman είχε κατορθώσει να αυξήσει το stack του κατά 70% και θα κρατούσε το καθαρό κέρδος το οποίο ανέρχονταν σε ένα τεράστιο ποσό για ερασιτέχνη παίκτη. Λόγω των κανονισμών του show, ο Fishman δεν μπορούσε να αποχωρήσει από το παιχνίδι μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός παρτίδων. Θέλοντας να κρατήσει το κέρδος του, ο Fishman είχε δεσμευτεί πως θα πηγαίνει πάσο στις λιγοστές παρτίδες που είχαν απομείνει σε εκείνο το σημείο, ακόμη και αν είχε έναν πολύ καλό αρχικό συνδυασμό.

Το έπραξε, λοιπόν, και με άσσους και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, δικαιώθηκε.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις “21+, Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC, Συχνή συμμετοχή: κίνδυνος εθισμού και απώλεια περιουσίας, ΚΕΘΕΑ: 210 9237777”

Ένας Alexis για την United

Ένας Alexis για την United

Ικάρντι στην πιο... ολοκληρωμένη έκδοση!

Ικάρντι στην πιο... ολοκληρωμένη έκδοση!