Ο άνθρωπος που έφερε επανάσταση στο πόκερ

Ο άνθρωπος που έφερε επανάσταση στο πόκερ

SB-Poker-Chris-Moneymaker.jpg

Ο Chris Moneymaker είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πόκερ του 2003 αλλά και ο άνθρωπος που έφερε επανάσταση στο πόκερ. Διαβάστε γιατί. Το πόκερ στις ημέρες μας είναι δημοφιλέστατο και σε κάθε γωνιά του πλανήτη γνωρίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές χρόνο με το χρόνο. Ειδικά το online poker, τα τελευταία 15 χρόνια γνωρίζει τεράστια επιτυχία και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως πέρασε το μεγάλο σκάνδαλο της Μαύρης Παρασκευής χωρίς πολύ μεγάλο κόστος.

Την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το πόκερ στις μέρες μας, την οφείλει στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2003, Chris Moneymaker.O 42χρονος πλέον παίκτης πόκερ ήταν τότε το απόλυτο… τίποτα στον χώρο του πόκερ και όμως η νίκη του σε εκείνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα έμελλε να αλλάξει μια για πάντα την ιστορία του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Ο Moneymaker ήταν ένας απλός λογιστής που έμενε στο Tennessee των Η.Π.Α. Όταν κατέκτησε τον τίτλο, δεν ήταν ούτε επαγγελματίας, ούτε παίκτης-φόβητρο. Αυτό, όμως, που έφερε την επανάσταση στο πόκερ ήταν πως στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχοντας κερδίσει την συμμετοχή του μέσα από διαδικτυακά προκριματικά.

Οι νέες αφίξεις της εβδομάδας στα παιχνίδια και η έκπληξη της ημέρας* στο ζωντανό καζίνο!

Ήταν ο πρώτος παίκτης που πέτυχε κάτι τέτοιο και τότε έγινε παράδειγμα προς μίμηση για χιλιάδες ερασιτέχνες παίκτες σε όλο τον κόσμο. Οι online εταιρείες άρχισαν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα διαδικτυακά προκριματικά για πολλά ζωντανά τουρνουά και εκατοντάδες παίκτες κέρδισαν μεγάλους τίτλους στο πέρασμα τον χρόνων με αυτόν τον τρόπο. Το πόκερ γνώρισε τεράστια επιτυχία και έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα,  όπου οι μεγάλες live διοργανώσεις συγκεντρώνουν χιλιάδες συμμετοχές. Ο Chris Moneymaker ήταν εκείνη την περίοδο ό.τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στη βιομηχανία του πόκερ.

Η επιτυχία του, του εξασφάλισε συμβόλαιο συνεργασίας με κορυφαία διαδικτυακή εταιρεία και από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να προωθεί το πόκερ με το οποίο ασχολείται πλέον επαγγελματικά.  Ασφαλώς μία τέτοια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του είχε και το ανάλογο τίμημα στα προσωπικά του. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, χώρισε από την πρώτη γυναίκα του επειδή ταξίδευε πολύ. Σε συνέντευξη του δήλωσε πως δεν την κατηγόρησε ποτέ γιατί εκείνη είχε παντρευτεί έναν απλό λογιστή που είχε μόνιμη κατοικία ενώ ο ίδιος μετατράπηκε σε επαγγελματία παίκτη πόκερ που έλλειπε συνεχώς. Όπως παραδέχθηκε, όμως, το να συνεχίσει τη ζωή που ζούσε πριν την κατάκτηση του τίτλου ήταν κάτι που δεν ήθελε.

Επάνω σε… χαλιά!

Επάνω σε… χαλιά!

Ο Κουτίνιο έφυγε και οι Reds μετρούν δυνάμεις!

Ο Κουτίνιο έφυγε και οι Reds μετρούν δυνάμεις!