Ο δημιουργός του Microsoft Word και η καριέρα του στο πόκερ

Ο δημιουργός του Microsoft Word και η καριέρα του στο πόκερ

unnamed-file-1.jpg

Δείτε πως ο δημιουργός του Microsoft Word στράφηκε για μια δεκαετία στο πόκερ με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Παίξε νόμιμα φρουτάκια, και κάθε ποντάρισμα, σε φέρνει πιο κοντά σε σπουδαία δώρα*! Οι νέες αφίξεις της εβδομάδας στα παιχνίδια και η έκπληξη της ημέρας* στο ζωντανό καζίνο!

To όνομα Richard Brodie μπορεί να μην σας λέει πολλά αλλά το Microsoft Word είναι κάτι που σίγουρα γνωρίζετε. Το MS Word χρησιμοποιείται καθημερινά για συγγραφή κειμένων από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και ο Brodie είναι ο προγραμματιστής και δημιουργός του.

Ακόμη και το παρόν κείμενο πριν δημοσιευθεί, έχει συγγραφεί στο MS Word. Το 1983, ο Brodie αποφάσισε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο όραμα του Bill Gates και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους σήμερα. Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Brodie είχε δηλώσει πως για εννέα μήνες σκεφτόταν μόνο ιδέες για το πως θα μπορούσε να υλοποιήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Μαζί με τον συνεργάτη του στο project, Charles Simonyi, αφιέρωσαν πολλές εργατοώρες και στο τέλος κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι που άφησε ιστορία. Το 1986, ο Brodie αποφάσισε να αποχωρήσει από την Microsoft όταν η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο. Είχε δηλώσει πως δεν ήταν άνθρωπος των εταιρειών και πως δεν θα είχε την υπομονή για πολιτικές μονομαχίες.

Ήθελε τότε ένα ελεύθερο περιβάλλον εργασίας και να δουλεύει σε projects που του κινούσαν το ενδιαφέρον. Εκτός από τη δουλειά του, ο Richard Brodie είχε μεγάλη αγάπη και για τα αθλήματα αλλά και για τα χαρτοπαίγνια. Το 2003 αποφάσισε να ασχοληθεί εντατικά με το πόκερ και για μια δεκαετία κατόρθωσε να πετύχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Παίζοντας σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις των Η.Π.Α. όπως το World Series of Poker και το World Poker Tour, κατόρθωσε να διακριθεί σε 30 τουρνουά κερδίζοντας συνολικά $243.028.

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του στο πόκερ ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011. Σε ένα τουρνουά με είσοδο τα $10.000 κατόρθωσε να φτάσει στο τελικό τραπέζι στο οποίο αγωνιζόταν και οι θρύλοι Barry Greenstein και Isaac Haxton. Η πορεία του ολοκληρώθηκε στην όγδοη θέση που του απέφερε χρηματικό έπαθλο $44.207 το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της καριέρας του.

Η καταγραφή των αποτελεσμάτων του σταματά το 2014 οπότε ευλόγως θεωρούμε πως ο 58χρονος πλέον προγραμματιστής έχει αποσυρθεί και από το πόκερ.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις 21+, Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC, Συχνή συμμετοχή: κίνδυνος εθισμού και απώλεια περιουσίας, ΚΕΘΕΑ: 210 9237777

Ο θησαυρός στην άκρη του ουράνιου τόξου

Ο θησαυρός στην άκρη του ουράνιου τόξου

Από τα χέρια του αρχηγού ξανά στην Πόλη!

Από τα χέρια του αρχηγού ξανά στην Πόλη!